De ouderraad: wie zijn we en wat doen we?

Wel, de ouderraad doet eigenlijk VANALLES.

De ouderraad zorgt jaarlijks voor een waar festijn voor groot en klein met de kaas- en wijnavond in oktober. Om het andere jaar organiseren we het kinderfeest op het einde van het schooljaar. Als er geen kinderfeest is, ondersteunen we de school in de organisatie van het schoolfeest. Velen dragen hier hun steentje (groot of klein) bij. Met de opbrengst van deze activiteiten steunen we de school en dus alle kinderen op school, en dit op verschillende vlakken.

Dankzij de ouderraad werd de turnzaal helemaal opgefrist en werden enkele nieuwe toestellen aangekocht. Er werden handige plooitafels gekocht voor het kleuterzaaltje, enkele digiborden voor de lagere school, kunststoffen hekken, kweekbakken en picknicktafels voor op de speelplaats, speelmateriaal voor op het ballenplein en materiaal voor robocup in de hogere jaren van de lagere school.

Nog dankzij de ouderraad worden de speeltoestellen op de speelplaats altijd goed onderhouden, krijgt Sinterklaas jaarlijks een warme en feestelijke ontvangst op school, worden de leerkrachten in de bloemetjes gezet tijdens de dag van de leerkracht en worden de ouders aan het begin van het schooljaar hartelijk ontvangen tijdens het welkomstmoment. Voor de ouders worden ook regelmatig info-avonden met een spreker georganiseerd. Jaarlijks bekijken we nieuwe ideeën en initiatieven. Zo werd in het verleden de familiefietstocht georganiseerd en hielden we dit schooljaar op de kerstmarkt een heuse speelgoedbeurs met een mooie opbrengst ter ondersteuning van kinderen in armoede in onze regio. In de hogere jaren werd het spel Budgetpret gespeeld.

De ouders komen ook verschillende keren per jaar samen om te praten over het schoolgebeuren. Alles wat er leeft op school kan hier aan bod komen. Ook de directie en een afvaardiging van de leerkrachten is hier bij aanwezig.

Het is geen vaste groep van mensen, iedereen is ALTIJD WELKOM.

Naast deze algemene bijeenkomsten zijn er ook verschillende WERKGROEPEN die worden getrokken door een lid van de ouderraad. Zowel ouders als leerkrachten zijn hierin vertegenwoordigd. Zo is er de werkgroep Verkeer die blijft ijveren voor een verkeersveilige omgeving voor onze kinderen, met extra aandacht hiervoor in de jaarlijkse verkeersweek en de werkgroep Joker Troef die ijvert voor een warme en respectvolle omgeving op school voor iedereen. Reeds twee jaar op rij worden op school samen met de Vlaamse week tegen pesten de Joker Troef weken georganiseerd met materiaal aangeleverd door vrijwillige ouders en toneeltjes voor de hele school, medegefinancieerd door de ouderraad. De werking van de ouderraad zelf wordt in goede banen geleid door het bestuur, dat zelf ook is samengesteld uit vrijwillige, en door alle ouders afgevaardigde, ouders.

Ten slotte zetten we ook nog graag even onze KLASOUDERWERKING in de schijnwerper. Elke klas, van de instapklas tot het zesde leerjaar, heeft een klasouder die fungeert als brug tussen ouders en school, de ouders en de leerkracht en tussen de ouders onderling. De klasouders dragen zonder twijfel bij tot een vlotte communicatie en een gevoel van samenhorigheid van de hele klas.

Ben je nieuwsgierig? Wil je graag meer weten? Neem dan gerust contact op via  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of spreek ons aan op een van de komende activiteiten.

HOPELIJK TOT BINNENKORT!